Juuri Nyt -kirjasta: Porkkanalaatikkoa ja kuttukreemiä

Joulun kunniaksi paljastimme Juuri Nyt-kirjasta porkkanalaatikkoreseptin.
Meidät tuntien ei kyseessä ole kuitenkaan ihan perinteinen laatikko, vaan ennemminkin laatikon ulkopuolelta!

Juuri Nyt– kirjoja on myytävänä kaikissa ravintoloissamme (Juuri, Latva, Maritori, Pihka Ruoholahti ja Pihka Lintulahti) joten käyhän hakemassa pukinkonttiin joulun toivotuin kovapaketti!
PS.Tiesitkö muuten että näiden kirjojen kannet ovat yksitellen käsin painettuja!

FullSizeRender

Porkkanalaatikkoa ja kuttukreemiä

Riisipuuro
3 dl puuroriisiä
3 dl vettä
5 dl täysmaitoa
6 dl kermaa

Kiehauta vesi, maito ja kerma. Lisää riisit ja keitä noin 30 minuuttia eli kun puuro on valmis. Jäähdytä.

Porkkanalaatikko
1,2 kg porkkanoita
1 dl kermaa
0,5 dl siirappia
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
1 rkl suolaa
2 kananmunaa
2 dl tattarijauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

Kuori ja pilko porkkanat. Kiehauta vesi kattilassa ja keitä porkkanat kypsiksi. Soseuta porkkanat kulhossa sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa ja anna jäähtyä. Sekoita porkkanasose, riisipuuro ja kaikki loput ainekset keskenään. Laita massa leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia eli kunnes laatikko on kypsää. Anna jäähtyä ja laita kylmään asettumaan. Leikkaa laatikko annospaloiksi ja juuri ennen tarjoilua paista paloihin väri pintaan kevyesti öljytyllä pannulla.

Kuttukreemi
2 dl maitoa
3 keltuaista
3 rkl maissijauhoja
ripaus cayennenpippuria
hyppysellinen suolaa
50 g voita
150 g kuttucheddaria tai muuta kypsytettyä kutun juustoa

Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Sekoita kattilassa maito, keltuaiset, maissijauhot ja mausteet keskenään. Kuumenna rauhallisesti koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes seos sakenee ja pulpahtaa muutaman kerran. Ota kattila pois levyltä. Raasta juusto. Lisää juustoraaste sekä voi nokareina lämpimään kreemiin vispilällä sekoittaen. Jäähdytä.

Koristelu
1 porkkana
3 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
ripaus suolaa
1 tl hunajaa
1/2 tl kuminaa
Kuori porkkana ja raasta siitä raastimella pitkää nauhaa. Sekoita kulhossa muut ainekset keskenään. Lisää porkkananauhat, sekoita ja anna maustua hetken aikaa.

Lusikoi tarjoilulautasille kuttukreemiä ja aseta päälle paistettu porkkanalaatikkopala. Nosta vielä nokare kuttukreemiä laatikon päälle ja koristele annokset porkkananauhoilla.

8wORq9vWF16wuyS9yQGJQ5Fy5uS6wy4W-Rz1tURGC8k,d6b3S8b6PsDP4OvkvhvpdEOOiqP_LA5SztRuzOOjidI,Km0aV5EQ1-hwbY9WIa0iThhSatdOzQTL30xkHZhvXmc