Resepti Juuri Nyt-kirjasta: Juuripersiljaohraa ja paahdettuja siemeniä

Juuri Nyt kirjaa on myynnissä kaikissa ravintoloissamme: JuuriLatvaPihkat ja Maritori, sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Juuripersiljaohraa ja paahdettuja siemeniä

Juuripersiljaohra
3 dl ohrasuurimoita
1 litra kasvislientä (Juuri Nyt-kirjassa s.22)
4 dl omenasiideriä
400 g juuripersiljaa
5 dl kuohukermaa
50 g voita
hyppysellinen suolaa
2 ruukkua lehtipersiljaa

Paahdetut siemenet
3 rkl kurpitsan-,auringonkukan-ja/tai pellavansiemeniä
25 g pitkään kypsytettyä emmentalia
ripaus suolaa

Juuripersiljaohra: Kiehauta kasvisliemi ja lisää ohra ja siideri. Kiehauta uudelleen ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Ota kattila pois levyltä ja jätä ohra asettumaan. Kuori ja paloittele juuripersilja. Laita toiseen kattilaan kerma ja juuripersiljat. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 7 minuuttia, kunnes juuret ovat pehmenneet. Paloittele voi, lisää palat suolan kanssa juuripersiljaseokseen ja sekoita. Ryöppää lehtipersiljat nopeasti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä heti. Yhdistä juuripersiljaseos ja lejtipersiljat ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa sileäksi. Sekoita persiljaseos ohraan ja lämmitä nopeasti kattilassa ennen tarjoilua, jos ohra on jäähtynyt liikaa.

Paahdetut siemenet: Levitä siemenet kuivalle pannulle ja paahda, kunnes ne saavat hieman väriä. Suolaa kevyesti. Höylää juustosta lastuja.

Laita ohra tarjoiluastiaan, ripottele päälle siemenet ja juustolastut ja vie tarjolle.