Resepti Juuri Nyt -kirjasta: Näkkileipä

Juuri Nyt– kirjoja on myytävänä kaikissa ravintoloissamme (JuuriLatvaMaritoriPihka Ruoholahti ja Pihka Lintulahti)

Näkkileipä

Tästä ohjeesta saat 2-3 pellillistä näkkileipää

50g voita
4dl vettä
2tl fenkolia
2tl suolaa
3dl vehnä- tai ruisleseitä
11dl ruisjauhoja
vehnäjauhoja kaulimiseen

Sulata voi, kaada se kulhoon ja lisää vesi, mausteet ja leseet. Sekoita joukkoon ruisjauhot vähän kerrallaan ja alusta, kunnes taikina on tiivis ja kunnolla sekoittunut. Painele taikina tasaisesti leivinpaperin päälle. Laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohueksi levyksi. Nosta levy uunipellille, poista päällimmäinen paperi ja tee taikinaan taikinapyörällä ristikkoa tai pistele se haarukalla. Paista 220-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Jäähdytä ja anna kuivahtaa yön yli huoneenlämmössä. Näkkileipä säilyy puolikin vuotta kuivassa paikassa paperipussissa.

MLu0oqoOkdJnrG-KfpLbVSnwmEr36kPYvlnDDcSyMHQ,jWLq8KtxkSnX6wxHhSQthRlYlRsN4Iodl08V2-iJ3Mg,Ire82-wpbc_b8_vwydCYxonUAdKkkIIfaV-bmwKDwsM