Juuri Nyt -kirjasta: Villiyrtit

Vanha kansa tunsi Suomen luonnossa kasvavat yrtit ja osasi hyödyntää niitä monipuolisesti, mutta viime vuosisadan kiireisinä vuosikymmeninä yrttitietämys lähes katosi. Onneksi kuluneiden kymmenen vuoden aikana monet hyvän ruoan ystävät ovat oppineet uudelleen arvostamaan villiyrttien herkkiä ja vivahteikkaita makuja.

Villit yrtit tuovat annoksiin ainutkertaisia makuja ja tuoksuja. Lisäksi ne toimivat myös silmänruokana. Mikä parasta, villit yrtit ovat kaikkien saatavilla, koska niiden kerääminen kuuluu suomalaisen jokamiehenoikeuden piiriin.

Villien yrttien keräämisessä on syystä pitää mielessä samat säännöt kuin sienestämisessä: kerää vain kasveja, jotka tunnistat, koska kaikki kasvit eivät ole ravinnoksi kelpaavia. Opettele tunnistamaan ensin yksi yrtti hyvin ja laajenna sitten osaamistasi kasvi kerrallaan…

Ote Juuri Nyt- kirjasta. Kirjoja on myytävänä kaikissa ravintoloissamme: Juuri, Latva, Maritori ja Pihka:t

FullSizeRender