Resepti Juuri Nyt-kirjasta: Villivadelmanlehtikastike

Villivadelma kasvaa nyt joka puolella! Tässäpä teille kelpo kastikeresepti villivadelman lehdistä, olkaa hyvä. Kastike toimii hyvin liharuoille, varsinkin riista- ja linturuoille. Juuri Nyt -kirjasta se löytyy seuraavasta reseptistä: Paistettua fasaaninrintaa, sipuli-savukylkistruudelia ja villivadelmanlehtikastiketta. Katso koko annoksen resepti kirjasta. Juuri Nyt kirjaa on myynnissä kaikissa ravintoloissamme: Juuri, Latva, Pihkat ja Maritori, sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Villivadelmanlehtikastike
0,5 litraa vadelmanlehtiä
1 rkl fariinisokeria
1 rkl vadelmaviinaetikkaa
2 dl vehnäolutta
2 dl lagerolutta
7 dl lihalientä (s.21 Juuri Nyt-kirjassa)
1/3 ruukkua timjamia
hyppysellinen suolaa
maissijauhoja suurustamiseen

Lämmitä fariinisokeria kattilassa noin 2 minuuttia, kunnes se on karamellisoitunut. Lisää vadelmaviinietikka ja oluet ja kiehauta. Silppua timjami ja lisää se lihaliemen kanssa kattilaan. Kiehauta ja anna hautua noin 15 minuuttia, kunnes kastikkeesta on haihtunut noin puolet. Mausta suolalla tarpeen mukaan. Laita vadelmanlehdet kulhoon ja kaada päälle kiehuva liemi. Painele tuorekelmu kastikkeen pinnalle ja anna makujen tekeytyä huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Siivilöi liemi tiheän siivilän lävitse, purista vadelmanlehdistä vielä neste mukaan, jotta saat kaikki maut mukaan. Laita kastike kattilaan ja liuota maissijauhot vesitilkkaan. Lisää suurustetta kastikkeeseen vähitellen, kunnes se on sopivan sakeaa.

kuva415805