Resepti Juuri Nyt-kirjasta: Omena-pihlajanmarjapaistos

Omena ja pihlajanmarjat ovat syksyn satoa parhaimmillaan. Tällä kertaa valitsimme teille herkullisen jälkiruokareseptin. Juuri Nyt -kirjasta paistos löytyy seuraavasta reseptistä: Omena-pihlajanmarjapaistosta, koivunlehtisorbettia ja intiaanisalmiakkikastiketta. Katso koko annoksen resepti kirjasta. Juuri Nyt kirjaa on myynnissä kaikissa ravintoloissamme: JuuriLatvaPihkat ja Maritori, sekä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa.

Omena-pihlajanmarjapaistos:

Murutaikina:
300 g voita
3 dl fariinisokeria
5,5 dl tattarihiutaleita tai kaurahiutaleita
1 dl tattarijauhoja tai vehnäjahoja
1 1/2 tl kanelia
50 g valkosuklaata

Täyte:
1,5 g omenoita
250 g pihlajanmarjoja
1/2 vaniljatankoa
5 dl siideriä
3 dl sokeria
1,5 dl hillosokeria

Murutaikina: Sulata voi kattilassa ja sekoita kulhossa voisulaan hiutaleet, fariinisokeri, jauhot ja kaneli.

Täyte: Halkaise vaniljatangon puolikas ja raaputa veitsenkärjellä siemenet irti. Laita vaniljatanko ja -siemenet sekä muut täytteen ainekset kattilaan omenoita lukuun ottamatta. Kiehauta ja keitä, kunnes pihlajanmarjat hajoavat. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja painele aineksia lusikalla, jotta saat kaikki maut talteen. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuutioiksi. Kumoa omenakuutiot liemeen ja keitä matalalla lämmöllä varovasti sekoitellen noin 5 minuuttia kunnes omenat alkavat kypsyä. Jäähdytä kannen alla

Paistos: Laita öljytyn uunivuoan pohjalle täytettä ja levitä päälle murutaikina. Paista 180-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja raasta päälle tasainen kerros valkosuklaata. Jatka paistamista vielä noin 2 minuuttia kunnes valkosuklaa on kauniin ruskeaa. Anna paistoksen jäähtyä.

IMG_8588