Tukikummit haaste

Ravintola Murun Samuil Angelov haastoi Juuren tekemään tempauksen Tukikummien hyväksi ja me tietysti otettiin haaste ilolla vastaan! Kerromme tuonnempana tulevasta tempauksestamme. Juuren Roni kävi tiistaina ottamassa haasteen vastaan Murussa, tässä on alla lehdistötiedote:

Tiedote 21.2.2017
Ravintola Murun hyväntekeväisyystempaus tuotti 10 vuotta täyttävälle Tukikummit-säätiölle 10 000 euroa

Ravintola Muru järjesti helmikuisena sunnuntaina lounaan, jossa sali- ja keittiöhenkilökunta vaihtoivat paikkaa. Hyväntekeväisyys ja neljän ruokalajin herkullinen menu houkuttelivat paikalle noin sata asiakasta. Päivän tuotot, 10 000 euroa, Ravintola Muru lahjoitti Tukikummit- säätiölle, joka tukee syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Nyt Ravintola Muru haastaa myös muut ravintolat järjestämään omia tempauksiaan Tukikummit-säätiön hyväksi.

Tukikummit-säätiö kerää varoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, jotka ovat vaarassa pudota pois harrastuksista ja kaveriporukoista perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Keräystilille tulevat varat menevät sataprosenttisesti lyhentämättöminä perille.

”Ravintoloissa puhutaan usein vastuullisuudesta, onko kala tai liha vihreältä listalta tai viini luomu vai ei. Nämä asiat ovat tärkeitä, mutta tärkeintä on avata silmät ympärillä oleville ihmisille”, Samuil Angelov Murusta toteaa.

Onnistuneen tapahtuman innoittamana ravintoloitsija Samuil Angelov päätti haastaa myös muut ravintoloitsijat järjestämään tempauksia Tukikummit-säätiön hyväksi. Ensimmäisenä haasteen vastaanotti ravintoloitsija Ilja Björs Ravintola Juuresta.

Ravintola Murun tempauksessa henkilökunta pukeutui lainavaatteisiin. Esimerkiksi Murun palkittu sommelier Taneli Lehtonen pukeutui kokkitakkiin ja sommitteli annokset valmiiksi asiakkaille. Tarjoilusta pitivät huolen Murun kokit keittiömestari Turo Väärtin johdolla. Murulaiset ovat mielellään mukana tällaisissa tempauksissa; hyväntekeväisyyslounaalla he työskentelivät ilmaiseksi.

”Tämä on loistava esimerkki siitä, kuinka yhdessä tekemällä saadaan paljon aikaiseksi nuorten hyväksi. Olemme todella iloisia Murun lahjoituksesta sekä heidän haasteestaan 10-vuotiaan Tukikummit-säätiön juhlavuonna. Toivottavasti mahdollisimman moni ottaa haasteen vastaan omanlaisella tempauksellaan”, sanoo Tukikummit-säätiön hallituksen jäsen Johanna Arantola- Hattab.

Lisätietoja:
Samuil Angelov, ravintoloitsija, ravintola Muru, puh. 050 523 8682, samuil@murudining.fi
Johanna Arantola-Hattab, Tukikummit-säätiön hallituksen jäsen, puh. 040 536 4036, info@tukikummit.fi
Roni Auvinen, ravintolatoimenjohtaja, ravintola Juuri, puh. 050-4430930, roni.auvinen@juuri.fi

Tukikummit-säätiö
Tukikummit-säätiö sai alkunsa vuonna 2007 Sauli Niinistön ja Hjallis Harkimon yhteisestä huolesta niiden nuorten puolesta, jotka uhkaavat pudota yhteiskuntamme ulkopuolelle. Muut perustajajäsenet ovat Sari Baldauf, Eero Huovinen ja Björn Wahlroos. Tukikummit-säätiö kerää varoja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille, jotka ovat vaarassa pudota pois harrastuksista ja kaveriporukoista perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Keräystilille tulevat varat menevät 100 % lyhentämättöminä perille.

(Kuva: Aromi lehden instagram-postaus. Kuvassa: Tukikummien Johanna Arantola-Hattab, Juuren Roni Auvinen ja Murun Samuil Angelov)