Earth Hour lauantaina 25.3.

Ilolla saamme jälleen ilmoittaa, että Juuri osallistuu Earth Houriin!
Lauantaina 25.3 klo.20.30 sammutetaan ravintolasaleistamme valot ja illallisen nauttimista jatketaan tunnelmallisesti kynttilän valossa. Tervetuloa!

201701_juuri_juomat_1800x550

MIKÄ EARTH HOUR?

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus. Tapahtumaa vietetään seuraavan kerran lauantaina 25.3.2017 kello 20.30–21.30.

Vuonna 2017 Earth Hour on Suomessa  maailman suurin kynttiläillallinen, jonka tarkoituksena on herättää keskustelua ruuan ilmastovaikutuksista. Yksi merkittävimmistä arkipäivän ilmastoteoista on valita lautaselle lihan sijaan yhä useammin kasviksia ja kestävästi pyydettyä kalaa.

Ruoka muodostaa noin viidesosan ihmisen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne. Yhteensä noin 60 prosenttia ruuan ilmastovaikutuksista aiheutuu alkutuotannosta. Lihan, kananmunien ja maitotuotteiden tuotantoon tarvitaan aina myös kasvikunnan tuotteiden kasvatusta rehua varten, joten suurin osuus ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruuan tuotantoon. Siksi helpoin tapa vähentää ruokavalionsa vaikutuksia ympäristöön on korvata osa lihasta kasviksilla. Parhaita vaihtoehtoja ovat kaudenmukaiset kasvikset. Myös lähivesien kalat ovat oiva vaihtoehto.

Lisätietoja ympäristöystävällisestä ruuasta löydät WWF:n Ruokaoppaasta, Lihaoppaasta sekä Kalaoppaasta.