Pappilanpuiston kyyttövasikkaa Juuren lounailla

”Juuren ruokatuotteen arvomaailman ja ideologian perustana on raaka-aine. Mitä, miksi ja millä tavalla. Haluamme kunnioittaa raaka-aineita, niiden tuottajia, pyytäjiä tai kerääjiä sekä meidän ruokakulttuuriamme käyttämällä kaiken. Oli se sitten kärsästä saparoon, tupsusta tyveen tai päästä pyrstöön.” – Jukka Nykänen

Seuraavien viikkojen ajan Juuren lounailla nautiskellaan mm. Pappilanpuiston kyyttövasikkaa eri muodoissa. Tervetuloa lounaalle Juureen. Katso lounaslistat tästä >> ja tee pöytävaraus.

Pappilanpuiston Luomutila

Pappilanpuisto on Kanta-Hämeessä, Lopella sijaitseva biodynaaminen luomutila. Tilalla kasvatetaan puhdasrotuista suomalaista alkuperäiskarjaa, kyyttöjä sekä Ahvenanmaan lampaita. Lisäksi tila tuottaa kananmunia ja kasvattaa laajaa valikoimaa yrttejä, kasviksia ja juureksia.

Pappilanpuiston eläimet tekevät myös laajaa maisemanhoitotyötä. Pappilanpuiston kyyttöjä ja lampaita nähdään kesäisin laiduntamassa valtakunnan tärkeimpiä perinnebiotooppeja mm. Helsingin Viikissä ja Vihdin Nuuksiossa.

Tutustu Pappilanpuiston tilaan tästä >>