Ruoka ja juomat

Pientuottajat ja luomu ovat näinä päivinä edelleen monien huulilla. Mikäpä sen parempaa, sillä olemme Juuressa tuoneet niitä suomalaisten herkuttelun keskiöön jo yli viidentoista vuoden ajan. Suosimme pientä ja kotimaista useastakin syystä, joista maku ei ole lainkaan vähäisin. Nojaamme raaka-aineissamme neljän T:n sääntöön: tasokkaita tuotteita tutuilta tuottajilta. Pientä ja kotimaista on ilo suosia.


Juuren toiminnassa välittyy vahvasti ideologiamme
Maku. Alkuperä. Intohimo.”.

Maku.
Juuren ruoan ydin on raaka-aineissa ja sesongeissa. Ruokalistamme elää vuodenaikojen mukaan, hyödyntäen sesongin parhaat raaka-aineet ja tätä kautta rikkaimmat maut. Maku välittyy siitä, miten koemme ja tunnemme asioita. Puhumme kokonaisuudesta, johon tinkimättömyytemme tiivistyy.

Alkuperä.
Alkuperässä yhdistyy sekä raaka-aineiden alkuperä että annosten luojan oman taustan ja historian tuntemus. Tiedämme mitä raaka-ainetta käytämme, tunnemme sen taustat ja perustellusti tuomme sen omalla leimallamme osaksi suomalaista ruokakulttuuria.

Intohimo.
Ilman intohimoa ravintola Juuri ei olisi olemassa. Prosessi, joka alkaa maasta, vedestä tai metsästä ja päättyy asiakkaan saamaan kokemukseen, on pitkä ketju, jonka jokaisen lenkin voisi tehdä helpommin. Jokaisen mutkan voisi oikaista ja jokaisen esteen ohittaa. Silloin kuitenkin menetämme jotain todella oleellista. Tästä on kyse intohimossa.